Inköpare – Projektledare

Jag utför uppdrag som strategisk eller operativ inköpare.

Behöver du en inköpare för ett större inköp och behöver professionell hjälp?

Jag hjälper er genom genom hela inköpsprocessen från början till slut, erbjuder projektledning och kvalitetssäkring, eller så mycket ni behöver. Ibland är det bättre att formulera önskemålet/kraven istället för att själv hitta en lösningen.

Extra resurs?
Har ni behov av att förstärka er inköpsavdelning med en inköpare, under en kortare eller längre tid, hel- eller deltid – hör av er så hittar vi en lösning på ert problem.

Några exempel på där jag som inköpare även varit projektledare och varit med hela vägen:

Vacker, originell och funktionell möblering till restaurang

En kund skulle bygga upp en ny restaurangdel med plats för 80 gäster i en lokal som tidigare använts till en helt annan verksamhet. Mitt uppdrag var att hitta en möbelleverantör och delta i projektmöten inför ombyggnationen.

Genom mitt kontaktnät och referenser tog jag kontakt med tre olika möbelleverantörer som med hjälp av ritningar och efter visning av lokalen återkom med förslag på möbler, belysning och annan interiör.

Kunden valde den leverantör som de uppfattade hade de bästa idéerna och som de kände förtroende för. Resultatet blev en otroligt vacker, originell och funktionell restaurang med en inredning som imponerade på alla.

Inköp av städning till ett vård- och omsorgsboende

En kund skulle outsourca städning på ett vård- och omsorgsboende. Tillsammans med kunden tog jag fram ett förfrågningsunderlag som byggde på vad de ville att resultatet av städningen skulle vara – inte hur det skulle utföras, men skulle uppfylla alla de krav som finns vid städning inom vård.

Jag kontaktade ett antal tänkbara leverantörer som i sina anbud bland annat fick redogöra för hur, med vilka medel och med vilken bemanning de tänkte lösa kundens förväntade resultat.

Resultatet blev en upphandling där kunden fick en förbättrad boende- och arbetsmiljö och kunde koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

 

– Anett, du är orädd, drivande, uppnår resultat.
Christina, inköpschef

Kundernas önskemål och krav styr mina uppdrag. Jag kontaktar leverantörer och ger dem förutsättningarna. Med deras kompetens och erfarenhet tas det fram förslag som ofta är bättre än kundens ursprungliga idéer.